Public space intervention_ Güimar

  • ClientGüimar Town Council
  • PlaceGüimar, Tenerife
  • CoauthorsDavid Espejo Campos_Architect, Moreiba Cabrera Aguilar_Architect
The proposal becomes an important operation of urban regeneration, establishing a relationship between different uses and connecting city areas, that up to now were disconnected due to the topography. By means of a simple modification of the ground, a viewpoint over the Güimar valley is created, as well as a garden stretching below and a shaded area to rest and to enjoy the landscape.The project can be understood as a continuous park, which extends until reaching the lower level. It is developed through a landscape of crossable roofs under which the different uses are located. The pedestrian can walk between the trees and underneath the roofs mildly descending towards the lower level.
Working model

Working model

Working model

Working model

Level -2 _ Level -1

Level -2 _ Level -1

Level 0 _ Level +1

Level 0 _ Level +1

Sections _ Elevation

Sections _ Elevation

Working model

Working model